Vandaag was het dan eindelijk zover. Na weken voorbereiding stond daar de eerste wedstrijd in een nieuwe en hogere klasse dan de vorige seizoenen. Reserve 1e klasse is prachtige prestatie waar veel spelers nog nooit op dat niveau hebben gekorfbald.

Het was net als de dagen ervoor een zonovergoten dag met minimaal 30 graden. Ook in Garyp was dit uiteraard het geval.
Voorafgaand werd tijdens de bespreking de afspraken gemaakt en er werd gestart met een goede warming-up.
De wedstrijd begon en WSS probeerde hard te werken en de trainingsvormen toe te passen in het spel. Echter was het krachtsverschil vanaf het begin zichtbaar en kon Quick/V&V 2 makkelijker rondspelen. De Pekelders hadden moeite om elkaar goed te vinden en sommige aanvallen liepen stroef. In de rust werden de neuzen weer dezelfde kant opgezet en werden sommige afspraken herhaald. Blijf hard werken en probeer de tweede helft beter te spelen dan de eerste helft.
In het begin van de tweede helft bleef het verschil zichtbaar en zag men dat het 2e de punten daar zouden laten. Echter lukte het de Pekelders door hard te blijven te werken, om steeds iets makkelijker te kunnen aanvallen en verdedigend werd het ook steeds wat beter. Bij een stand van 16-6 floot de arbiter af.

Ondanks de grote nederlaag en de vele aandachtspunten waar nog aan gewerkt gaat worden, zag men dat de tweede helft al beter verliep dan de eerste helft. Hard werken op de training en dan gaan we vol goede moed naar zaterdag, waar de selectie van Hoogkerk naar Pekela komt afreizen.