Vandaag stond de laatste wedstrijd van de najaar competitie van het veldseizoen op het programma. Tegenstander was kampioen Ritola die ongeslagen bovenaan staat.

Bij de voorbespreking werd iedereen op scherp gezet. Tijdens de uitwedstrijd wisten de Pekelders het Ritola in de eerste helft flink lastig te maken. De doelstelling deze middag was om het de uitploeg zo lastig mogelijk te maken, het liefst twee helften lang.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. De thuisploeg probeerde gecombineerd aan te vallen en verdedigend het zo scherp en dicht mogelijk te houden. Echter liet de tegenstander zien goed op schot te zijn en zij hadden minder moeite in het afronden van de kansen.
Hierdoor werd de rust ingegaan met een mooie voorsprong voor de Zuidladers.

Tijdens de rust werd benadrukt vooral door te gaan met veel energie leveren. Proberen verdedigend nog meer te sluiten.

In de tweede helft werd er weer hard gewerkt door beide teams. In een sportief duel golfde het spel op en neer. In het aanval vak werd er hard gewerkt en goed combineert om mooie aanvallende acties op te zetten. Dit resulteerde in meerdere doelpunten. Hierdoor werd er bij een stand van 11-22 door de goed leidende arbiter afgefloten.

Helaas zijn wij als laatste in de poule geëindigd met 0 punten uit 6 wedstrijden. Dat betekent dat wij zijn gedegradeerd naar de reserve 2e klasse op het veld. Ondanks de degradatie is het voor ons een mooie ervaring geweest om wedstrijden op de reserve 1e klasse te mogen spelen. Ook gaat onze dank uit naar alle spelers die bereid waren bij ons in te vallen/wissel te zijn zodat wij onze wedstrijden hebben kunnen volbrengen.

Wij danken u als supporter en zien u graag over een aantal weken terug in M.F.C de Binding om ons aan te moedigen in de zaal!