De jongste korfballers, spelend in de F’jes mochten naar Leek om het daarop te gaan nemen tegen OWK F1. De thuisploeg liet zien dat zij scherper waren in de afronding en bij hen viel de bal heel gemakkelijk door het mandje. F1 deed hun uiterste best maar verloor helaas wel met 19-7 van OWK F1.

De D2 mocht het thuis opnemen tegen Rodenburg D1. De D’ers zitten in een zware poule en dat was in de uitslag te zien vandaag. De gasten uit Leek lieten zien dat zij sterker waren en als iets meer korfbalervaring hebben. De D2 werkte er wel hard voor en gaven niet zomaar op. Helaas verloren ze met 1-13 van Rodenburg D2.

WSS D1 heeft een mooie zaalcompetitie achter de rug en ook de eerste veldwedstrijd werd gewonnen. Zij wilden graag de lijn goed doorzetten en ervoor zorgen dat de punten in Pekela zouden blijven. Dit gebeurde en met een verschil van 5 punten werd er gewonnen van Stadskanaal ’74 D1. 7-2.

De C’ers mochten naar Winschoten om het daar op te nemen tegen Korwi C1! De wedstrijd was lekker dichtbij. De C’ers lieten de hele wedstrijd zien de betere te zijn. Aanvallend ging het goed en ook verdedigend stond het als een huis. Bij een stand van 0-10 werd er afgefloten. 2 punten voor de C’ers.

De B’ers hadden een thuiswedstrijd tegen Spes (E) B1. Het was een wedstrijd die zeer spannend was. Het spel golfde op en neer en beide teams hadden meerdere kansen. De doelpunten waren schaars vandaag.
Bij een stand van 7-5 werd er afgefloten.

Ook was er voor ons vlaggenschip een wedstrijd. Zij mochten naar het mooie Tsjerkebuorren om het daar op NATUURGRAS op te nemen tegen Spannum 1.
In de hele wedstrijd golfde het spel op en neer. De spelers van Spannum schoten zeer zuiver en schoten 1 op 4 ongeveer. De Pekelders hadden schoten nodig om de bal door het mandje te krijgen. Het eerste kreeg het niet voor elkaar om op voorsprong te komen en dit uit te bouwen. Bij een stand van 17-16 floot de scheidsrechter af.

Vandaag waren er drie wedstrijden.

Het derde mocht naar Leek om het daarop te nemen tegen OWK 3. Wedstrijden tegen OWK staan altijd bekend om veel doelpunten. In de eerste helft speelde WSS scherp bouwde heel langzaam een kleine voorsprong uit. Op een gegeven moment werd het verschil 6 doelpunten. Echter daarna begon OWK als collectief zeer sterk te spelen. De achterstand werd weggepoetst en kwamen op voorsprong. Bij een stand van 18-17 floot de scheidsrechter af.

Het tweede staat er goed voor in de competitie en na een aantal weken rust mochten zij afreizen naar Opende. OKO/Bies 3 stond op het programma. Voor de wedstrijd werd tijdens de bespreking alles op scherp gezet. De WSS’ers begonnen scherp en wisten zo een voorsprong op te bouwen. Bij een stand van 0-7 wisten de Peinders wat terug te doen en het eerste doelpunt voor de thuisploeg op het scorebord te zetten. In de tweede helft werd de voorsprong groter en bij een stand van 8-21 floot de scheidsrechter af.

Het vierde mocht vandaag op de fiets naar Winschoten. Korwi 2 – WSS 4 was het affiche. WSS 4 had het de hele wedstrijd moeilijk om een doelpunt te maken en de bal door de korf te krijgen. Korwi had daar veel minder moeite mee en liet zien dat de punten in Winschoten bleven. Ondanks dat de Pekelders niet opgaven, werd de einduitslag 18-8 in het voordeel van Korwi 2.